01 October, 2014

Dread Upon Reality: Agnes Krown, modna blogerka (In Slovene)

ENG: I was invited for an interview by a photographer and a blogger Eva Klevska from Dread Upon Reality blog. Here is just a little preview, you can read the whole post on THIS link (it's in Slovene).

Prejela sem zanimivo povabilo za intervju s fotografinjo in blogerko Evo Klevsko iz bloga Dread Upon Reality. Tukaj je le malo za pokušino, cel intervju pa si preberite TULE (je v slovenščini).


Kako se je porodila zamisel in kakšni so bili začetki tvojega modnega bloga? Kdaj si opazila, da imaš kar veliko spremljevalcev?

Vedno sem si želela ustvarjati. Začelo se je z norimi pričeskami za v vrtec - od tistih palmic - do raznoraznih smešnih kreacij. Nato me je vse bolj zanimala moda; preko socialnih omrežij sem zasledila tudi modne blogerje, ki so se mi zdeli svet zase. Takrat še nisem imela pojma niti o fotografiranju niti kakšne objave sploh mislim objavljati. Čisto tako, kot se odločim, kaj bom jedla za kosilo, sem se odločila ustvarit blog pod imenom Nez in fashion wonderland, ki sem ga letos junija preimenovala v Agnes Krown blog. Ker sem imela nekaj izkušenj in poznanstev zaradi manekenstva, s katerim sem se tudi ukvarjala, sem si bolj predstavljala kako sploh poteka fotografiranje. Objavljala sem enkrat do dvakrat na mesec, vendar sem počasi zgubljala zanimanje. Izgovori so se nabirali, kreativnost pa manjšala, dokler nisem spoznala mojega sedanjega fotografa, Roberta Ribica, slika tudi pri Cosmu in Elle. On mi je pomagal slikati več objav in me opogumil, da sem začela blogati redno. Od maja do sedaj objavljam na dva ali tri dni, dobila sem velik zalet, sploh ker sem prišla do spoznanja, da blog ni le mesto za objavljanje slik temveč tudi za pisanje inteligentne in zanimive vsebine. Letos sem jih dobila kar nekaj, največji preskok je bil, ko so mi začele pisati firme in mi ponujati sponzorstvo izdelkov na podlagi števila sledilcev.

 Kako vidiš svoje oboževalce? Ti je enostavno kul, da jih imaš ali do njih čutiš neko odgovornost, včasih celo pritisk njihovega mnenja? Ali imaš občutek, da jih spodbujaš ali pa preko njih meriš svoj uspeh, namreč, kakovost volilne baze je seveda tudi odraz avtorja samega.

Mislim, da ima vsak človek oboževalce in tiste, ki te ne marajo. Od tega, kako prepoznaven si, pa je odvisno število teh. Ne pravim jim oboževalci temveč podporniki. Žal je število ogledov še vedno veliko merilo in pomemben dejavnik za sodelovanja z različnimi podjetji, zato je pomembno. Ne napihujem si tako ega, vse komentarje in ostalo prejemam kot feedback - od njih vzamem to kot gesto deljenja pozitive, česar pa nikoli ni preveč, celo primanjkuje jo. Pritiska nikakor ne čutim, objavljam izključno kar je všeč meni, pogosto je kaj, o čemer želim, da ljudje razmišljajo. Uspešnost merim po tem, kako zadovoljna sem s svojim napredkom.

Preberite cel intervju: http://dreadreality.blogspot.com/2014/10/agnes-krown-modna-blogerka.html




Thank you for reading my blog
Hvala za pozornost :)
Xx Agnes

No comments:

Post a Comment